Вход в биллинг - Billing entrance - www.CardsharingServer.com

English forum section

Автор Тема: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work  (Прочитано 735 раз)

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
hi guys,

I am new here and I try to get the testline to work, before I start a subscription.
With some serious searching through this forum, I figured out, that mgcamd 1.35a should be the  emulator of choice for my reciever.
Here is how I did it..
mgcamd.arm to usr/bin ->  755
Ncam_Mgcamd135a.sh to usr/script ->  777
Ncam_Mgcamd135a.del to usr/uninstall -> 755
mg_cfg to var/keys -> 755
After a reboot, I saw mgcamd1.35a in my vti panel and I am able to start and stop it.
I found a post from moderator, what recommended config files needed to be copied..
https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=28611.0
My parameter B: is set to 00 (autoconfig) in mg_conf
I tested 3 days in a row with my cws testline.. and I turned on the proper chanel for testing.. I twice tested sky hd germany and the chanel was sky cinema and once hd+ germany, whre it should have been vox hd.
Am I missing sth?
I appreciate any advice and held.
Thank you in advance :)




dann via Telnet(ich benutze putty)

ln -s /lib/ld-2.21.so /lib/ld-linux.so.3
ln -s /lib/libcrypto.so.1.0.0 /lib/libcrypto.so.0.9.7

Neustart der VU 4k und schon läuft es
Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9290
  • Keep trying!
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #1 : 17 Ноября 2018, 18:54:04 »
Hello,
Have you read the whole sub-forum re: VU+ receivers? Especially the topics re: your model of receiver?
https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=35117.msg127194#msg127194
Only Oscam is compatible with VTI image installed in VU+ Solo 4k receivers.
Read Jogi's advice and what he suggests.
Also, refer to https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=35019.0 how to set up Oscam and follow Jogi's advice.
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #2 : 19 Ноября 2018, 16:28:56 »
hi Suma,

first of all thank you for your fast answer.
Ok, than I will try my  best with Oscam and newcamd protocoll.
I will stick to these threads as a guideline and try it with todays testline ..
https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=35019.msg126079#msg126079
https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=35117.msg127194#msg127194
I know there are several oscam versions ready for install in the vti image. Simply install the latest stable version?

Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9290
  • Keep trying!
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #3 : 19 Ноября 2018, 18:46:52 »
Hi, any version will be OK
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #4 : 19 Ноября 2018, 19:36:11 »
Thank you
Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #5 : 20 Ноября 2018, 01:46:29 »
Still struggling..
I instaleld oscam via vti panel (OSCam r11377).
After that, I didnt find any config files folders on my receiver. I installed oscam butler and it let me create configuration files.
Then I went on by deleting the unnecessary files and editing oscam.server like jogi proposed, changing user, pw and device address and port.
[reader]
label       = "test"
protocol    = newcamd
key         = 0102030405060708091011121314
device      = xx.xx.xx.xx,41...7
user        = 9832453
password    = 77....4
group       = 1
audisabled  = 1
inactivitytimeout = 300
caid      = 098C
ident     = 098C:000000

Restart oscam -> still no picture on sky cinema.
I went to receiver-ip:8888 with my browser for the oscam-Config and I saw my reader "test" connected.
How close have I been?
I switched the box mode in dvb-api to dreambox, as I found a post where I habve been told that to be the right setting for vu+ receivers.
Is another Image than vti more easy probalby by setting up mgcamd?
Sorry, I am trying my best :)
Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9290
  • Keep trying!
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #6 : 20 Ноября 2018, 06:00:49 »
Yes, I think, you will have to spend some time struggling with VTI. I know, our users also had some problems with setting up VTI + Oscam. As for me, I have simple VU+Zero receiver and OpenPLI 6.0 image installed + Oscam (read my signature, pls). You also have to play with different images, but only Oscam emulator (with Newcamd protocol) will work with your 4K receiver. Receiver support is poor, I should notice.
Also, you may use Search option of the forum (top right window) on the homepage https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=33130.0, add VU+ Solo 4k (if this is particular your model) and read through the forum, which images are used by our users and how did they configure their equipment in general.
E.g. https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=35197.msg127188#msg127188
P.S. Complete your signature https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=24581.0
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9290
  • Keep trying!
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #7 : 20 Ноября 2018, 06:23:44 »
[reader]
label       = "test"
protocol    = newcamd
key         = 0102030405060708091011121314
device      = xx.xx.xx.xx,41...7
user        = 9832453
password    = 77....4
group       = 1
audisabled  = 1
inactivitytimeout = 300
caid      = 098C
ident     = 098C:000000


Try without these 2 last entries. If emulator is working correctly, no need to specify CAID and IDENT, it will select them automatically.
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

Jogi

  • Старожил
  • ****
  • Сообщений: 382
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #8 : 24 Ноября 2018, 10:24:00 »
I am not awar of any "automatic detection" of caid from client, or transmission of caids from server with newcamd-protocol like its handled by ccam.
But you might try without ident-parameter, some receivers have problems with correct ident-detection (even if this usually result in detection of 000000 what is equal to the parameter configured).
The user you configured is also setup to "group 1", similar to the readers group ?
Have you defined caid and ident for the user you setup ? try it without ident as well, or without caid and ident (for the user these parameters are not required)

However, if you already see the status "connected" i the Oscam web interface, you should also see a log entry while switching to the channel you want to decode (starting from the channels parameter your receiver detects) and also the attempts to send requests to the server (and also the result of this attempt) = post the logfile (without servernames and portnumbers of course). If there is nothing shown switching channels on your receiver, the settings for dvb-api might be wrong. I am not sure if dreambox is the correct setting for VU+ usually "none" (means auto detection of box typ) works well.
AX-HD51 STB using NeutrinoHD and Oscam with VIP-Astra. Dual login on server_81 via Cable-ISP

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #9 : 26 Ноября 2018, 17:12:53 »
hi Jogi,

thanks a lot for your new input. I will give it another try tomorrow evening ;)
Best regards
Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9290
  • Keep trying!
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #10 : 29 Ноября 2018, 05:49:29 »
OsCam config (both for Cccam and Newcamd protocols) has been added to the test line of free test.
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #11 : 11 Декабря 2018, 00:15:33 »
I just gave it another try.. today I tried with HDPlus Germany..
Its running :))
I will do some more testing and then move on for a subscription.

Thanks to Suma and Jogi for the support :)

Here are the curent configs..
oscam.conf
[global]
disablelog                    = 1
logfile                       = /tmp/oscam.log
pidfile                       = /tmp/oscam.pid
unlockparental                = 1
nice                          = -10
maxlogsize                    = 100
waitforcards                  = 0
preferlocalcards              = 2
usrfile                       = /tmp/user.log
cwlogdir                      = /var/log/
emm
logdir                     = /var/log/
[cache]
[dvbapi]
enabled                       = 1
au                            = 1
pmt_mode                      = 0
user                          = dvbapi_local
[webif]
httpport                      = 83
httpallowed                   = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255,10.0.0.0-10.255.0.255,255.255.255.255
httposcamlabel                = Oscam WebInterface

oscam.server
[reader]
label = server_xxxxxx
protocol = newcamd
key = 0102030405060708091011121314
device = ip,port
user = xxxxxxx
password = xxxxxxx
group = 1
audisabled = 1
inactivitytimeout = 300

oscam.user
[account]
user         = dvbapi_local
au         = 1
group         = 1,2,3

Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #12 : 11 Декабря 2018, 00:27:06 »
it still does not seem to work with Sky Cinema.
But I suspect, it has sth to do with the channel itself. My Receiver drops SNR to 0% .
I will have to figure out, if it has something to do with that sat transponder..
Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9290
  • Keep trying!
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #13 : 11 Декабря 2018, 06:10:29 »
Have you read the news re:SkyDe - that many channels moved to other transponders and changed their frequencies?
I think, you need to rescan satellite and check Sky Cinema.
SNR = 0% means that there is no signal on that transponder.
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #14 : 12 Декабря 2018, 17:24:28 »
That would be a perfect explanation :)
I´ll give it a try this evening.
I have to admit, that it would feel more convenient, if I could see a sky channel decoded rather than HD+, though I don´t even know if it makes a differece :)
Thanks again Suma!
Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #15 : 18 Декабря 2018, 12:57:00 »
Sky does also work :)
Now I am starting the transaction fight.
Seems challenging so far.
I am trying webmoney right now
Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

frogger

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #16 : 20 Декабря 2018, 13:01:49 »
I started a subscription yesterday :)
I was sapping around for a while and almost all the chanels whereok :)
Then I was checking for violation of server rules and saw, that I was causing some.
I searched the forum and found a post, that I had to switch of FCC (fast chanel changing) on my receiver (it is a plugin, for those who are searching it). So I did. It seems to be fine somehow.
But there is one thing, that causes me trouble..
I am supposed to switch off sending emm requests in \etc\CCcam.cfg
This file does not exist  in that on my receiver. At least not in that directory.
What am I supposed to do? Simply create that file and putting in these lines as the only ones

DISABLE EMM : yes
C: server port user pass
C: server port user pass

and if so, set rights to 755?

Thank you in advance :)
Vu+ Solo 4k, VTI 11.02

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9290
  • Keep trying!
Re: Vu+ Solo 4k VTI 11 mgcamd 1.35a is running Test cws line doesnt work
« Ответ #17 : 20 Декабря 2018, 13:48:48 »
Never create any files/folders by yourself. If you read that some trouble is in \etc\CCcam.cfg, try to find the file. Probably, it is located in some other directory (instructions were given considering other image, not necessarily VTI).
Rights must always be set to 755.
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic