Вход в биллинг - Billing entrance - www.CardsharingServer.com

English forum section

Автор Тема: freeze  (Прочитано 1553 раз)

Future8

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 18
freeze
« : 22 Июля 2016, 15:57:04 »
hello,

my Problem since 2 days are short freezers. The ping is about 3000ms, after i watch the channel 1-2 minutes.
Have anyone a idea?

Dreambox 800Hdse
Mgcamd

Thanks

Marius
DM800HD se
Mgcamd 1.38 and ccam 2.3.0

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9154
  • Keep trying!
Re: freeze
« Ответ #1 : 23 Июля 2016, 14:40:38 »
Hi,
Any log-files? You are the only one who tells about freezes
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

Future8

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 18
Re: freeze
« Ответ #2 : 25 Июля 2016, 10:50:11 »
it was only on Sky De.
 By HD+ was no problems.
How do i biuld a log file :-)?

Thanks
DM800HD se
Mgcamd 1.38 and ccam 2.3.0

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9154
  • Keep trying!
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

sc2016

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: freeze
« Ответ #4 : 26 Декабря 2016, 20:55:56 »
Dear friends,

unfortunately I have the same problems but for all Astra channels I use (ORF / SKY).
Getting short freezes since around ~3 days and I have not changed anything in my receiver. First it started to appear sometimes, then each hour and at the moment it is like 5-10 times per hour.

I already disconnected my router and everything else. All other connected devices to my router like my PC have no problems. No my receiver doesn't offer logs (Ariva 102e).
Ferguson Ariva 102e V1.31b2 CCCam 2.1.4 VIP_Astra

sc2016

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: freeze
« Ответ #5 : 26 Декабря 2016, 21:25:26 »
Dear friends,

unfortunately I have the same problems but for all Astra channels I use (ORF / SKY).
Getting short freezes since around ~3 days and I have not changed anything in my receiver. First it started to appear sometimes, then each hour and at the moment it is like 5-10 times per hour.

I already disconnected and rebooted several times my router and everything else. All other connected devices to my router like my PC have no problems.
No, my receiver doesn't offer logs (Ariva 102e).

Btw also happens on HD+ channels, so i assume it is something to do with the line?
Ferguson Ariva 102e V1.31b2 CCCam 2.1.4 VIP_Astra

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9154
  • Keep trying!
Re: freeze
« Ответ #6 : 27 Декабря 2016, 06:50:32 »
i assume it is something to do with the line?

before doing something with the line, complete your signature and provide your log-file (million+1 times I repeat this)
all your messages without signature and logs are ignored.
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

sc2016

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: freeze
« Ответ #7 : 27 Декабря 2016, 13:23:55 »
Ok, updated signature.
using CCCam and last months almost had no problems. Just now the only thing left to cause a problem could be the vpn tunnel I was using. I switched it now to another vpn server in another country and that made the problem almost gone. It's better now.
Ferguson Ariva 102e V1.31b2 CCCam 2.1.4 VIP_Astra

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9154
  • Keep trying!
Re: freeze
« Ответ #8 : 27 Декабря 2016, 13:28:11 »
OK, thanks, read https://www.cardsharing.cc/index.php?board=54.0 and consider which emulator or firmware to use.
Re: VPN - not recommended for use as provider may change your IP address constantly, and in case of frequent IP changes, your account can be blocked.
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

sc2016

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: freeze
« Ответ #9 : 27 Декабря 2016, 13:47:21 »
Thank you too for your answer. I will leave it this way now and avoid another vpn switch as it is indeed better now. Only got a single freeze for few seconds in the last half hour. before that it was like 5 freezes withing that half hour.
Ferguson Ariva 102e V1.31b2 CCCam 2.1.4 VIP_Astra

sc2016

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: freeze
« Ответ #10 : 27 Декабря 2016, 16:11:50 »
Unfortunately also with that my luck didn't last long. meanwhile I already switched back again as it is definitely not the vpn which is causing the issues. I am really clueless at the moment why this is happening since a few days. The receiver doesn't create log files as it is just a simple receiver. So I cannot really analyze what is causing my issues since a few days. I don't think it is a connection problem. It worked almost stable for the last months in the same configuration. Going to keep you updated but I must admit that i am confused atm  ??? Everything was working so good but suddenly not...
Ferguson Ariva 102e V1.31b2 CCCam 2.1.4 VIP_Astra

sc2016

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: freeze
« Ответ #11 : 27 Декабря 2016, 17:43:13 »
Still struggling and doing continuous ping tests and I am rest assured that my connection is ok because I have no timeouts using the same connection if i ping google.com continuously. But at the same time using the same lan connection the receiver freezes picture and has timeouts. Did you change anything? I mean the only thing left could be to update my receiver software but as said earlier everything worked and suddenly some days ago the problems started to appear...
Ferguson Ariva 102e V1.31b2 CCCam 2.1.4 VIP_Astra

defkev

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 5
Re: freeze
« Ответ #12 : 27 Декабря 2016, 20:43:51 »
If your LTIME is above two continuous ECMs i would be surprised if you didn't get any freezes.
Run a tracert (through the tunnel) to figure out which hop is losing packets.

Also keep in mind that a VPN always adds additional latency to any connection.
So if you are already close-to whats still acceptable without it and then run the traffic through an additional layer you most likely end up back in my first sentence.

Cheers

sc2016

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: freeze
« Ответ #13 : 28 Декабря 2016, 02:07:21 »
If your LTIME is above two continuous ECMs i would be surprised if you didn't get any freezes.
Run a tracert (through the tunnel) to figure out which hop is losing packets.

Also keep in mind that a VPN always adds additional latency to any connection.
So if you are already close-to whats still acceptable without it and then run the traffic through an additional layer you most likely end up back in my first sentence.

Cheers

Doing a tracert doesn't reveal lost packets. each route serves at around 150ms. Same counts for a continuous ping test to e.g. google which is at around 118ms without any timeouts although at the same time the receiver image freezes. Pinging the main / backup cs server is around 150ms. I for my case am surprised at the moment cause it worked w/o flaws for the last months. Meanwhile I updated the receiver firmware, resetted all settings, set it up new, tried mgcamd and newcamd but those also freeze. I am stuck atm and returned to CCcam and have no clue why this "suddenly" started to happen to me.
Ferguson Ariva 102e V1.31b2 CCCam 2.1.4 VIP_Astra

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9154
  • Keep trying!
Re: freeze
« Ответ #14 : 28 Декабря 2016, 07:31:54 »
https://www.cardsharing.cc/index.php?topic=34589.msg122545#msg122545

hi,
same problem with VU+ Ultimo 4k - freesing channels, violations, oscam only.
BUT I found mgcamd1.35a-vti_solo4k_all.ipk and its working - just put old files from CS and its OK.
hope it helps
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

sc2016

  • Пользователь
  • **
  • Сообщений: 10
Re: freeze
« Ответ #15 : 28 Декабря 2016, 16:03:20 »
Thanks for your answer but my receiver doesn't accept .ipk files. The solution posted won't apply to my problem. This is so frustrating at the moment I can't even tell you. Happy holidays I got, really. Trying to fix it for days and always dozens of freezers within each hour. Best thing is I can't even understand why this is still happening
Ferguson Ariva 102e V1.31b2 CCCam 2.1.4 VIP_Astra

suma

  • Главный помощник Moderatora
  • Ветеран
  • ****
  • Сообщений: 9154
  • Keep trying!
Re: freeze
« Ответ #16 : 28 Декабря 2016, 17:26:12 »
Then, you have to go to http://forum.satkurier.pl/forum/112-ferguson-ariva/ and find solution there. We just support CS and give the most common settings for known receivers. We are not Ariva support, unfortunately. I am not against Ariva receivers, but, reading the posts of other Ariva users, I just assure myself that Ariva is problematic series of Ferguson receivers.
VU+Zero. 13E, 82.5E, 56E, Vip All, OpenPLI 6.0 image, OSCam: 1.20-unstable_svn. ALL POSTS WITHOUT SIGNATURE AND LOG-FILE will be ignored and deleted!1.mg_cfg here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic=23717.msg58140#msg58140
2. ignore-priority.lists here http://www.cardsharing.cc/index.php?topic

defkev

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 5
Re: freeze
« Ответ #17 : 28 Декабря 2016, 19:19:08 »
Doing a tracert doesn't reveal lost packets. each route serves at around 150ms. Same counts for a continuous ping test to e.g. google which is at around 118ms without any timeouts although at the same time the receiver image freezes. Pinging the main / backup cs server is around 150ms. I for my case am surprised at the moment cause it worked w/o flaws for the last months. Meanwhile I updated the receiver firmware, resetted all settings, set it up new, tried mgcamd and newcamd but those also freeze. I am stuck atm and returned to CCcam and have no clue why this "suddenly" started to happen to me.

Doing a tracert helps you figure out which hop (on the way of the source to the destination) is causing your decoding requests to get dropped.
If the cam doesn't receive the ACK in time it will retransmit the packet causing a delay, if the delay is long enough you end up with a freeze.

How in the world is pinging google supposed to help you figure out if your connection to cs is reliable?
How is icmp supposed to tell you if your tcp packets are reaching the destination in time?
Is your receiver connecting to google.com to decode stuff?
Are you having access to some super-secret cardserver running on google.com nobody else knows about?

Do a continuous tracert to the cs (main/backup) using tcp and wait for a freeze.
If the tracert shows a timeout the moment you have a freeze you know wherever your tunnel/connection is causing the problem or your local equipment.